Ditto losgelaten in Pokémon GO

archief
Stan van der Burg op 20 januari 2020
Ditto losgelaten in Pokémon GO

De langverwachte Pokémon Ditto is eindelijk te vangen in Pokémon GO. Dit laten veel Pokémon GO-spelers weten op de Reddit-pagina van Pokémon GO, waar al veel foto’s en screenshots te vinden zijn van spelers met hun Ditto.

Nu Ditto eindelijk verkrijgbaar is in Pokémon GO, zijn er meteen spelers op onderzoek uitgegaan naar de Pokémon. Als eerste lijkt het er niet op de Ditto aan een bepaalde regio is gebonden. Eén bevestigde manier om Ditto te vangen is door een Rattata, Pidgey, Zubat of Magikarp te vangen. Zodra je de Pokémon gevangen is, kan er zomaar de tekst “Oh?” boven de PokéBall verschijnen. Daarna zal onthuld worden dat je een Ditto hebt gevangen in plaats van de Pokémon in kwestie. Op dit moment zijn er nog geen andere methodes bekend om Ditto te vangen in Pokémon GO.

Ook is het duidelijk wat Ditto doet wanneer hij in een Pokémon Gym wordt ingezet. Ditto zal de eerste Pokémon die hij ziet imiteren en de rest van het gevecht in die vorm blijven. Als je Ditto switcht met een andere Pokémon, blijft hij nog steeds de eerste transformatie behouden.

Ditto was eerder de enige niet-legendarische Pokémon die nog niet beschikbaar was in Pokémon GO. The Silph Road ontdekte begin deze maand dat de move Transform aan de game toegevoegd was, wat voor hen natuurlijk een duidelijke toevoeging van Ditto moest betekenen. Heb jij Ditto al gevangen of heb je een andere manier gevonden om de transformerende Pokémon te vangen? Laat het ons weten in de comments!