DICE richt zich op stabiele lancering Battlefield 1

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
DICE richt zich op stabiele lancering Battlefield 1

Hoewel de lancering van Star Wars Battlefront vrij stabiel verliep, lijkt ontwikkelaar DICE nog steeds achtervolgd te worden door de problemen die zich voordeden bij de lancering van Battlefield 4. De Zweede studio geeft dan ook aan zich te focussen op een stabiele lancering van Battlefield 1.

De lancering van Battlefield 4 was geplaagd door veel problemen. Servers waren instabiel, de game was buggy en simpelweg niet fijn om te spelen in de weken na de lancering. In een interview met VentureBeat geeft lead designer Daniel Berlin aan dit niet nog een keer mee te willen maken:

We weten dat het een lastige lancering was, maar we werken hier al een hele tijd aan. We hebben natuurlijk ook Battlefront gereleased, welke het wel goed deed.

We willen een open bèta houden om de stabiliteit te kunnen garanderen. We hebben veel geleerd van die ervaring en we hebben het gevoel dat deze bij Battlefront zeer geslaagd was. We nemen alles mee wat we daar hebben geleerd en passen dit ook bij Battlefield 1 toe.

Wanneer een dergelijke bèta gaat plaatsvinden is nog onduidelijk, maar waarschijnlijk zal dit gedurende de weken in aanloop naar de release zijn. Battlefield 1 ligt op 21 oktober in de winkel voor pc, PlayStation 4 en Xbox One. Spelers met EA Access of Origin Access kunnen de game drie dagen eerder spelen.