Dear Esther komt volgende maand naar consoles

archief
Rebecca Nieuwenhuis op 20 januari 2020
Dear Esther komt volgende maand naar consoles

Dear Esther, een welgeprezen indietitel voor de pc, zal volgende maand ook beschikbaar zijn voor de PlayStation 4 en Xbox One. Ontwikkelaar The Chinese Room geeft middels een aankondiging aan dat deze op 20 september uitkomt en €10,- zal gaan kosten.

Dear Esther verscheen in 2012 voor de pc en werd over het algemeen goed ontvangen door zowel spelers als critici. De titel is verhaalgericht en bevat een griezelige sfeer waarbij spelers op een mysterieus eiland worden geplaatst en het hun taak wordt om diverse fragmenten van diens levensverhaal te achterhalen. Al eerder kwam The Chinese Room met de mededeling dat er versies voor op de consoles aan zouden komen, maar er werd geen vaste releasedatum genoemd, tot aan vandaag.

De game krijgt voor op de consoles de naam Dear Esther: Landmark Edition en zal diverse updates bevatten ten opzichte van het origineel. In deze updates is zowel gekeken naar een verbetering van de grafische aspecten als de algehele gameplay. Daarnaast bevat de consolesversie een nieuwe commentary modus. Dear Esther: Landmark Edition komt uit op 20 september en zal voor €10,- te krijgen zijn in de online stores.