Dead Cells aangekondigd voor mobiel

archief
Rohald De Bruyne op 20 januari 2020
Dead Cells aangekondigd voor mobiel

In augustus 2018 bracht ontwikkelaar Motion Twin ons Dead Cells. De game werd over het algemeen erg goed ontvangen en na de release op pc, kwam de game ook naar PlayStation 4, Xbox One en uiteindelijk ook Nintendo Switch. De ontwikkelaar was echter nog niet compleet tevreden en brengt de game nu ook naar je telefoon.

Motion Twin heeft aangegeven dat Dead Cells uit wordt gebracht voor de mobiel. Via een korte trailer krijgen we al te zien hoe dit er uit komt te zien en dat de mobile port wordt ontwikkeld in een samenwerking tussen Motion Twin en Play Digious. Dead Cells staat gepland om in de zomer van 2019 uit te komen voor iOS en later komt de game ook naar Android, al hebben we nog geen indicatie wanneer dit precies gaat zijn.

Volgens de website van Play Digious, moet de mobiele ervaring één op één overeenkomen met de eerder uitgekomen versies. Zo garandeert de ontwikkelaar dat Dead Cells geen free-to-play mechanics bevat en dat je de game volledig hebt na een aankoop. Welke prijs de game krijgt is nog niet bekend. Wij hebben de game bij de pc release gereviewed. Ben je benieuwd naar wat we ervan vonden, dan kun je die hier lezen.