De bots bestormen Quake Champions

archief
Glenn Nouws op 20 januari 2020
De bots bestormen Quake Champions

Net zoals in veel games kunnen spelers hun vaardigheden bijschaven aan de hand van computergestuurde bots. Binnenkort zal dit ook kunnen in Quake Champions. Dit nieuws liet ontwikkelaar id Software weten via een bijbehorend filmpje.

Volgens de ontwikkelaar zullen de bots in staat zijn om alles te doen wat een menselijke speler ook kan doen. Zo zullen ze in staat zijn om gewaagde sprongen te maken en kun jij zelf de moeilijkheidsgraad van de bots bepalen. Wanneer je het niveau van de computergestuurde spelers op makkelijk zet, zullen deze enkel rondwandelen en gaan ze niet voor de extra boost. Onder deze boost vallen onder andere mega health, heavy armor en de andere power-ups.

De implementatie van de bots zal in twee verschillende fases gebeuren. In fase 1 zullen de computergestuurde spelers kunnen spelen als alle champions met alle wapens. Zij zullen echter nog niet in staat zijn om hun vaardigheden te gebruiken. Bij de laatste fase zal dit wel mogelijk zijn en worden zij bruikbaar in alle spelmodi. Wanneer de eerste en de tweede fase van start gaan, is momenteel onbekend.

Quake Champions zit momenteel nog in vroegtijdige toegang op Steam en zal waarschijnlijk ergens dit jaar verschijnen.