DayZ zal met nieuwe updates nog moeilijker worden

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
DayZ zal met nieuwe updates nog moeilijker worden

De onvergeeflijke MMO DayZ zal in de komende maanden nog moeilijker worden naargelang er nieuwe updates zullen verschijnen. Ontwikkelaar Dean Hall is van mening dat dat nodig is om te balanceren voor de nieuwe middelen die de speler zal krijgen, zoals nieuwe voertuigen en wapens.

“Het plan is om de moeilijkheidsgraad van de game significant te verhogen als er nieuwe functies verschijnen zoals verbeterde wapens en betere mogelijkheden voor de jacht,” aldus Hall tijdens een Reddit AMA (Ask Me Anything). Daarnaast is de game nog lang niet klaar: volgens Hall is de game nog 80 procent verwijderd van voltooiing.

Volgens Hall zullen voertuigen een belangrijke toevoeging zijn en zullen we naast auto’s ook helikopters en kleine vliegtuigen zien in de game. Net als wapens en andere elementen, zullen voertuigen uit te breiden zijn door gebruik te maken van materialen die je in de wereld tegenkomt. Ook zullen de physics in de game flink op de schop gaan en zal dit systeem ook op voertuigen worden toegepast voor een realistische simulatie.

“Basissen zullen wat langer duren, maar barricades zullen de eerste stap zijn,” zo legt Hall uit tijdens de AMA, “Ik denk dat helikopters en kleine vliegtuigen erg belangrijk gaan worden, maar ze zullen ontzettend complex zijn om te onderhouden”.

DayZ heeft zeker geen windeieren gelegd voor Hall en Bohemia Interactive, welke de mod als stand-alone beschikbaar hebben gemaakt. Binnen vier weken na het verschijnen op Steam Early Access waren er al meer dan een miljoen exemplaren verkocht.