DayZ nadert eindelijk het einde van alfa

archief
Rohald De Bruyne op 20 januari 2020
DayZ nadert eindelijk het einde van alfa

DayZ is een groot passie project van Bohemia Interactive en was in 2013 voor het eerst te koop. Sindsdien verkeert de game in de staat van alfa. Hoewel de ontwikkeling van de game uitermate traag ging, was deze ontwikkeling er wel. DayZ verlaat in 2018 namelijk de officieel de alfafase.

DayZ gaat in 2018 de alfafase verlaten en gaat dan officieel de betafase in. Dit kunnen we volgens het ontwikkelingsteam van Bohemia Interactive komend jaar verwachten. Volgens hun blogpost was het hun intentie om update 0.63 al in april 2017 uit te brengen, maar was dit door de omstandigheden niet mogelijk. De update zal dus in 2018 uitkomen en daarmee zal de game officieel in beta gaan.

Wat dit precies betekent voor de speelbare game is niet compleet duidelijk, maar het geeft ons wel een beeld op de elementen die we in de toekomst moeten gaan zien. Denk hierbij aan diepgaandere mobiliteit, stabiliteit, performance, nieuwe zombies en algemene optimalisatie van al bestaande mechanieken.

De toekomst brengt ook een groot scala aan reeds ongedefinieerde mechanieken met zich mee, maar Bohemia Interactive zegt dat we deze mechanieken niet mogen verwachten voor dat versie 1.0 in zicht is. Wanneer we de beta-update en de 1.0-update precies mogen verwachten is nog niet duidelijk.

Bohemia Interactive laat wel weten dat we voor de jaars wisseling meer te weten krijgen over de 0.63-update en dat de update zelf in 2018 uitgebracht wordt. Tot slot laat de ontwikkelaar ook weten dat er een speelbare versie van DayZ in 2018 naar de consoles komt. Welke consoles dit zijn en wanneer we dit kunnen verwachten is ook nog niet duidelijk.