Darksiders keert terug met Warmastered Edition

archief
Rebecca Nieuwenhuis op 20 januari 2020
Darksiders keert terug met Warmastered Edition

Vandaag hebben we meer details te horen gekregen over de remaster van Darksiders. Vorige week onthulde ontwikkelaar Nordic Games al dat het werkte aan een remaster van Darksiders, maar deed deze vandaag officieel uit de doeken onder de naam Darksiders Warmastered Edition.

Darksiders is een hack & slash-game en gaat over de vier ruiters van de Apocalyps waarvan ‘War’, één van de ruiters, de hoofdrol heeft in het eerste deel. De game kwam uit in 2010 en was destijds eigendom van het inmiddels failliete bedrijf THQ, maar de rechten werden overgenomen door Nordic Games. De studio bracht vorig jaar al een remaster van het tweede deel, Darksiders II: Deathinitive Edition uit. Vorige week kondigde de ontwikkelaar aan dat er ook een remaster van het eerste deel aan zit te komen onder de naam Warmastered Edition en vandaag kwam de studio met meer details.

Zo is de basisresolutie nu 1080p, zijn alle texture-resoluties verbeterd en ook de omgeving heeft een upgrade gehad. Ook worden schaduwen beter weer gegeven waardoor de game nog beter zal gaan ogen. Tot slot zal de game op 60 frames per seconde gaan draaien op de PlayStation 4, Xbox One en pc, en 30 frames per seconde op de Wii U. De Darksiders Warmastered Edition verschijnt op 25 oktober.