Dark Souls 2 (nog) niet naar next gen

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Dark Souls 2 (nog) niet naar next gen

Fans hoeven niet te verwachten dat Darks Souls 2 binnenkort op de next-gen consoles zal verschijnen. Niet vanwege technische beperkingen, maar omdat het team geen aandacht heeft gegeven aan die mogelijkheid.

Het langverwachte vervolg op het sadistische Dark Souls is bijna uit en zal verschijnen voor PC, Xbox 360 en PS3. Het zou een slimme zet zijn om de game ook uit te brengen voor de next-gen consoles, maar het team heeft zich daar blijkbaar niet op gericht. In een gesprek met Edge heeft de director van de game, Yui Tanimura een kort en krachtig antwoord gegeven op de vraag of we Dark Souls 2 ooit op de PS4 en/of Xbox One kunnen verwachten.

“We hebben daar nog niet over nagedacht omdat het iets is waar we ons niet op hebben gericht, dus kan ik daar nog geen antwoord op geven. Onze focus ligt nu op het uitbrengen van de game op de huidige consoles.”

De aanleiding voor de vraag was een gerucht dat de game ook zal verschijnen op next-gen consoles. Diezelfde anonieme bron had ook het gerucht verspreid dat de PS4 game ‘Driveclub’ voor de Japanse markt uitgesteld zou worden, iets wat later waar bleek te zijn, dus wellicht heeft de anonieme bron het wederom bij het rechte eind.