Danai Gurira stopt met The Walking Dead

archief
Jermaine van Haarlem op 20 januari 2020
Danai Gurira stopt met The Walking Dead

Actrice Danai Gurira heeft aangegeven te stoppen met haar rol in The Walking Dead. Gurira, die de rol van Michonne vertolkt, is na seizoen tien niet meer te zien in de serie. Haar personage zal echter niet per direct uit de serie verdwijnen.

Via The Hollywood Reporter is bekendgemaakt dat actrice Danai Gurira, die onder andere bekend is van Black Panther, gaat stoppen met The Walking Dead. Na acht seizoenen lijkt het einde te naderen voor het personage Michonne. De actrice was voor het eerst te zien in seizoen twee, maar werd pas in seizoen drie een vast castlid.

Er is aangegeven dat Michonne nog wel beperkt aanwezig zal zijn in seizoen tien. Dit is vastgelegd in haar contract in een nieuwe deal met televisiezender AMC. De actrice wordt nog wel verwacht in de filmtrilogie rondom Andrew Lincolns personage Rick Grimes. Lincoln stopte met de serie in seizoen 9.

Hoeveel afleveringen er worden gemaakt voor seizoen 10, is nog niet bekend. Toch werd het nieuwe seizoen aangekondigd, ondanks de fors dalende kijkcijfers.