Log in

De producent van de Final Fantasy Theatrhythm reeks Ichiro Hazama heeft in een interview met Famitsu gezegd dat het aankomende deel voor de 3DS “Curtain Call” de laatste in de serie zal zijn.

De Theatrhythm serie is een “action-rhythm” game in de geest van games zoals Rockband en Guitar Hero. In plaats van populaire muziek, vindt je in deze games alleen maar bekende Final Fantasy deuntjes, vanuit deel één tot dertien en alles wat ertussen zit. Square Enix lijkt echter met dit deel een punt achter de serie te willen zetten, maar dan op een positieve manier.

“We willen graag dat dit de laatste Theatrhythm wordt. Het zal de nieuwste, de beste en de laatste zijn. Dat doen we door de nummers die in de vorige games zaten niet te negeren, iets wat vele andere muziek games wel doen. En daarnaast zouden we het geen Final Fantasy game kunnen noemen als bepaalde populaire nummers wel in de voorgaande delen zouden zitten, maar niet in deze!”

De producent wist te vertellen dat de nummers op de game maar het begin zullen vormen voor wat een complete tracklist moet gaan worden. Wat op de game staat kan aangevuld worden met al geplande DLC.

“De game zal een basis vormen waarop we telkens weer nieuwe nummers voor uit zullen brengen. De speler zal gelijk aan de slag kunnen met de 90 nummers die in de game zitten. DLC zal dat aanvullen en hopelijk kunnen we zo snel mogelijk werken naar een tracklist die geen enkel belangrijk nummer zal missen.”

De ironisch getitelde game zal in het voorjaar van 2014 in Japan verschijnen. Maar Square Enix heeft al aangekondigd de game over te brengen naar de VS, dus er is een grote kans dat wij de game ook kunnen verwachten.Tags:

Lees verder:

Geef een reactie