Crytek kondigt Robinson: The Journey aan

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Crytek kondigt Robinson: The Journey aan

Crytek heeft vandaag hun nieuwe game aangekondigd genaamd Robinson: The Journey. Zoals de titel het al doet vermoeden speel je een kleine jongen genaamd Robinson en probeer je te overleven nadat je bent gecrashed op een onbekende planeet. Deze game is echter specifiek gemaakt om te spelen in VR.

Robinson: The Journey wordt net als zijn voorganger, Ryse: Son of Rome, gerealiseerd door de nieuwste CryEngine. Er zijn nog niet veel grote ontwikkelaars die massaal op de VR-hypetrein springen, maar Crytek lijkt zeer geïnteresseerd. Volgens David Bowman van Crytek is de reden daarvoor omdat ze continu op zoek zijn naar hetgeen wat de beste gaming-ervaring biedt.

Crytek kondigt Robinson: The Journey aan

“Met alle vrijheid om 360 graden om je heen te ontdekken, zullen spelers pioniers worden door om te gaan met het ecosysteem en door oude geheimen op te graven. Sinds de dag dat Crytek is opgericht is het ons doel geweest om de meest realistische en geloofwaardige wereld mogelijk te maken voor spelers. De VR-technologieën van vandaag geven ons de kans om de mogelijkheden van de CryEngine samen te voegen met onze geschiedenis in het maken van games.”

Het spelen van een “aangespoelde” jongen op een onbekende planeet is toch heel wat andere koek dan wat Crytek gewend is om te maken, namelijk shooters zoals Far Cry en Crysis.