Crytek kondigt nieuwe game aan voor de Oculus Rift

archief
Jermaine van Haarlem op 20 januari 2020
Crytek kondigt nieuwe game aan voor de Oculus Rift

Crytek heeft bekendgemaakt dat hun game Robinson: The Journey vanaf januari ook beschikbaar is voor de Oculus Rift. Deze game was voorheen alleen speelbaar op de PlayStation VR.

Dinsdag maakte Crytek nog bekend dat er vijf studio’s moesten gaan sluiten. Alleen de hoofdvestiging in Frankfurt en een kleinere studio in Kiev bleven open. Dit alles was nodig om het bedrijf financieel stabiel te houden. Toch komt Crytek nu met goed nieuws in de vorm van een nieuwe game voor Oculus Rift.

Robinson: The Journey is geheel gemaakt in de CryEngine en gaat verder waar de Back to Dinosaur Island-demo ophield. Deze demo duurde een paar minuten en de speler was alleen in staat om om zich heen te kijken. De kern van de game bevat geen wapens en draait om het ontdekken van de omgeving in virtual reality.

Vanaf wanneer in januari de game te koop is, heeft Crytek nog niet bekendgemaakt. De PlayStation-versie was al uit op 8 november en was in die periode exclusief voor de PlayStation VR. De prijs voor de Oculus Rift-versie is ook nog niet bekendgemaakt.

.