game nieuws Log in

Crystal Dynamics | Pixel Vault

Notice: Trying to get property of non-object in /home/pixelvau/public_html/wp-includes/class-wp-query.php on line 2893

Tomb Raider-ontwikkelaar Crystal Dynamics heeft aangekondigd dat het een nieuwe studio heeft geopend in Bellevue, Washington. Daarnaast vertrekken verschillende ontwikkelaars van andere grote studio’s naar Crystal Dynamics.

Crystal Dynamics is hard aan het uitbreiden, zo geeft de studio zelf aan in het persbericht. Met Shadow of the Tomb Raider in de laatste fase van zijn ontwikkeling en het Avengers Project in volle gang was dit nodig volgens studio co-hoofd Scot Amos. Daarbij opent de studio een nieuwe locatie in Bellevue, Washington genaamd Crystal Northwest. Deze satellietstudio zal zich voornamelijk focussen op de ontwikkeling van nieuwe technieken in plaats van nieuwe games. De nieuwe studio zal onder leiding staan van Chad Queen en James Loe, veteranen uit de industrie.

Daarnaast voegt de studio een aantal grote namen uit de industrie toe aan het team. Volgens Crystal Dynamics zijn er tientallen mensen aangenomen, waarbij een aantal namen eruit springen. Zo maakt Vincent Napoli de overstap naar Lead Combat Designer, recentelijk nog verantwoordelijk als Lead Systems Designer voor God of War. Ben Wanat maakt de overstap als creative director, waar hij voorheen nog actief was voor onder andere EA als creative director voor Dead Space 3. Ook David Fifield komt naar de studio, een veteraan voorheen actief bij onder andere 343 Industries en Raven Software.

Het is al een langere tijd stil rondom het Avengers-project van Crystal Dynamics, maar het lijkt er dus op dat hier nog altijd druk aan wordt gewerkt. Meer informatie over het nieuwe project krijgen we helaas nog niet.
Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *