Log in

My Ex-Boyfriend The Space Tyrant (MEBTST) doet momenteel flink wat stof opwaaien. De game staat namelijk in het teken van homoseksualiteit en dat schiet bij veel mensen in het verkeerde keelgat. Ontwikkelaar Luke Miller zegt dat hij begrijpt waarom hetero mannen zich buitengesloten zouden voelen in de game, maar bied vooralsnog geen excuses aan voor de door hemzelf uitgeroepen “gayest game ever made”.

MEBTST is de titel van de eerste game die speciaal gericht is voor homoseksuelen. De game is een point-and-click avontuur waarbij hoofdpersonage Tycho Minogue het opneemt tegen zijn kwaadaardige ex-vriend.

Met deze game probeert Miller een brug te slaan tussen films en series voor homoseksuelen en de relatief jonge game industrie, waar volgens hem nog geen niche is voor homo-gerelateerde games. MEBTST heeft flink wat kritiek gekregen, met name over de overdreven seksuele aard van het science-fiction avonturenspel.

Zo loopt het hoofdpersonage rond in strakke kleding en zijn er regelmatig referenties naar verschillende homoseksuele onderwerpen. Al bij een vroeg stadium in de ontwikkeling werd het onderwerp van de game in twijfel getrokken. De vijandigheid tegenover zijn game doet Miller echter weinig, en er staat zelfs al een vervolg in de planning. My Ex-Boyfriend The Space Tyrant is nu uit voor Windows, Mac en Linux.Tags:

Lees verder:

Geef een reactie