game nieuws Log in

The Park

Ontwikkelaar Funcom (bekend van Dreamfall: The Longest Journey en Age of Conan) heeft bekendgemaakt dat hun horror-game The Park op 3 mei beschikbaar zal zijn voor de PlayStation 4 en Xbox One.

The Park is geïnspireerd door games als Gone Home en The Vanishing of Ethan Carter. De speler speelt Lorraine, een vrouw die op zoek is naar haar zoon in een verlaten pretpark. De game is al sinds vorig jaar oktober beschikbaar voor de pc, maar vandaag maakte Funcom bekend dat de game de PlayStation 4 en de Xbox One op 3 mei aan zal doen.

Volgens Funcom is het de eerste game die gebruikt maakt van een nieuwe zakenstrategie waarbij de ontwikkelaar kleinere, maar experimentele en innovatieve games ontwikkelt voor nieuwe platforms of technieken. Funcom zegt niet te verwachten veel geld te verdienen aan de console-versies van The Park, maar het grotendeels heeft gedaan om zo ervaring op te doen voor het ontwikkelen voor de nieuwe consoles. Door de hardware beter te leren kennen, hopen ze fouten voor grote releases te voorkomen zoals hun aankomende game Conan Exiles.

De pc-versie van The Park kost €13. Of die prijs ook gehandhaafd wordt wanneer de game op de console verschijnt, is momenteel niet duidelijk.Bron:

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *