game nieuws Log in

Na Microsoft vorige week, is dit keer Conan O’Brien in opspraak met betrekking tot omkoping. Ontwikkelaars die hun games in de spotlight willen zetten tijdens de Amerikaanse talkshow van Conan, mogen daar flink wat geld voor neertellen. Tijdens een Halloween special ging Conan aan de slag met drie horror games, maar achteraf bleek dat als je niet betaalt, je ook geen positieve aandacht krijgt.

Met gemiddeld bijna een miljoen kijkers per aflevering is Conan O’Brien één van de meest bekeken ‘late night shows’ in de Verenigde Staten. Sinds een aantal jaar doet hij ook verslag van games in het segment ‘Clueless Gamer’, waar hij op humoristische wijze de allernieuwste games recenseert. Afgelopen Halloween besprak hij Outlast, Amnesia: The Dark Descent en Slender: The Eight Pages, maar alleen Outlast kwam er goed vanaf. Ontwikkelaar Red Barrels heeft nu uit de doeken gedaan dat ze 35.000 dollar hebben betaald voor een goede recensie. De ontwikkelaars van beide andere games betaalden niks.

De contactpersoon van Conan reageerde als volgt: “Dit zijn geen recensies, dit zijn stukjes komedie. Hierom is sponsoring niet nodig. Conan maakt het zeer goed kenbaar dat hij geen recensent is en dat zijn mening op niks is gebaseerd”.
Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *