game nieuws Log in

Madden NFL 17 | Pixel Vault

EA staat bekend om veel dingen in de gamingwereld en niet al deze kenmerken zijn positief. Waar EA niet om bekendstaat, is het inmengen in of conformeren naar politieke ideologieën. Dat laatste lijkt nu in ieder geval niet meer waar te zijn, want in Madden NFL 19 gaan ze in op de controverse die het afgelopen jaar in de NFL speelde.

Collin Kaepernick is gecensureerd uit de officiële soundtrack van Madden NFL 19. Dit viel Mr. Changing Lives op tijdens het spelen van een reviewkopie van de game. Daarnaast is de atleet überhaupt niet te vinden in de game. Dat laatste is op zich niet zo gek; ieder jaar zijn er namelijk wel een aantal atleten waarvan EA niet de permissie krijgt om deze in de game te stoppen. De combinatie van de twee voorvallen maakt het politiek getint, omdat Kaepernick vorig jaar een van de atleten was die weigerde om op te staan tijdens het nationale volkslied. Dit deden de atleten als protest tegen de golf van politiegeweld tegen zwarte jongeren.

EA heeft in een reactie tegen Gamasutra gesteld dat dit het product is van een miscommunicatie. Leden van het ontwikkelingsteam dachten dat de naam van de atleet niet genoemd mocht worden, omdat zijn naam niet bij de licentie hoorde. Ze verzekeren ook dat EA hiermee geen politieke boodschap willen uiten. Op 6 augustus wordt de game geüpdatet, waardoor de naam niet meer uit de soundtrack gecensureerd wordt.Bron:

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *