Civilization VI nu beschikbaar voor iPad

archief
Tim Miechels op 20 januari 2020
Civilization VI nu beschikbaar voor iPad

Altijd al eens onderweg een bloeiende beschaving op willen bouwen? Dat is nu mogelijk, want Civilization VI is beschikbaar voor de iPad. De in 2016 verschenen pc-game is volledig overgezet, met nieuw toegevoegde touchscreenbesturing. Voor iPad-bezitters die Civilization eerst eens uit willen proberen, is de game 60 beurten gratis te spelen.

De iPad-port van Civilization VI is ontwikkeld door Aspyr Media, het bedrijf dat eerder ook al werkte aan de mobiele versie van Star Wars: Knight of the Old Republic. De iPad-versie is vrijwel identiek aan de in 2016 verschenen pc-versie, inclusief de LAN multiplayermogelijkheden. Alleen de touchscreenbesturing wijkt af van het origineel.

Civilization VI is niet speelbaar op elk type iPad. Mensen die Civilization VI graag onderweg willen spelen, moeten in het bezit zijn van een iPad Air 2, iPad 2017 of iPad Pro in combinatie met iOS 11. De game kan voor 60 beurten gratis gespeeld worden, maar daarna moet er uiteindelijk 60 euro betaald worden. De game is nu tijdelijk tot en met 4 januari voor 33 euro beschikbaar.

Of de eerder aangekondigde Rise and Fall uitbreiding, inclusief koningin Wilhelmina, ook op de iPad speelbaar zal zijn, is nog niet bekend.