Log in

De Chinese overheid heeft officieel besloten het verbod op de productie en verkoop van spelcomputers op te heffen. Dit meldt The Next Web vandaag.

In het jaar 2000 werd er door de Chinese overheid een verbod op de productie en verkoop van spelcomputers ingesteld. Ze maakten zich namelijk zorgen over het effect van consoles op Chinese kinderen. Uit officiële documenten blijkt dat fabrikanten hun producten wel mochten produceren en verkopen als deze waren goedgekeurd door de culturele overheid. In Europa en de Verenigde Staten is dit te vergelijken met de ESRB- en PEGI-classificering.

Gamebedrijven moeten wel gevestigd zijn in de onlangs aangekondigde vrijehandelszone in Shanghai. Op 29 september wordt deze zone officieel geopend en is bedoelt voor een stimulering van binnenlandse handel in China evenals de export en import naar en vanuit andere markten. Onlangs werd bekendgemaakt dat Microsoft een joint venture heeft opgericht met een Chinees mediabedrijf. Samen zouden zij al van plan zijn een console op de markt te brengen in China, die gebaseerd is op de Xbox-technologie.

 Tags:

Lees verder:

Geef een reactie