Log in

Het ministerie van cultuur van China zou volgens verschillende berichten Battlefield 4 hebben verboden. Het ministerie zou dit hebben gedaan omdat de game schadelijk is voor de nationale veiligheid van het land. Dit melden verschillende Chinese nieuwswebsites waaronder China.com en QQ.

Volgens de Chinese websites heeft het ministerie de volgende uitspraak gedaan: “Battlefield 4 is een illegale videogame met inhoud die onze nationale veiligheid bedreigt. Het is een agressieve aanval op onze cultuur. Na de ban op Battlefield 4 eisen we dat alle items gerelateerd aan de game, downloads, Raiders, patches en nieuws, zullen worden verwijderd.”

Ook Chinese zoekmachines en social media sites blokkeren momenteel de term ‘Battlefield 4′ op basis van “relevante wetten, reguleringen en nationaal beleid”, aldus Weibo, een van China’s grootste social media websites. In plaats daarvan zijn gamers massaal overgestapt op de term ‘BF4’, welke in de diensten nog niet wordt geblokkeerd.

Het is niet de eerste keer dat China problemen heeft met de game. Na de release kwam er al zware kritiek op het beeld dat werd neergezet in de single-player campagne. Daarnaast kreeg ook de meest recente uitbreiding voor de game, China Rising, in de Chinese media veel kritiek omdat het “een verkeerd beeld van een land in de ogen van andere landen zal schetsen”.Tags:

Lees verder:

Geef een reactie