CD Projekt RED hoopt op cross-play voor Gwent

archief
Amador Prado op 20 januari 2020
CD Projekt RED hoopt op cross-play voor Gwent

Er gaan al langer geruchten dat er een aantal studio’s zijn die ontzettend hopen op cross-play tussen de PlayStation 4 en Xbox One. Psyonix gaf eerder al aan helemaal klaar te zijn voor cross-play met Rocket League en wacht alleen nog maar op goedkeuring van Sony. Vandaag komt er vanuit CD Projekt RED dezelfde oproep om Gwent: The Witcher Card Game ook cross-play te maken voor alle platformen.

Microsoft is al een tijdje bezig met cross-play tussen de Xbox One en pc, maar heeft ook gezegd dat ze andere partijen niet uitsluiten. Klinkt als een uitgestoken hand naar hun grootste concurrent Sony, maar die heeft zich tot nu toe behoorlijk afzijdig gehouden van deze discussie. Toch zijn er steeds meer partijen die een gezamenlijk netwerk voor alle platformen wel zien zitten en vandaag doet CD Projekt RED, ontwikkelaar van The Witcher, van zich spreken. CEO Marcin Iwinski hoopt dat Sony snel met een positief antwoord komt op het verzoek van Psyonix om zo iets nieuws te beginnen.

We zijn aan het duimen dat Rocket League iets nieuws zal starten als Sony goedkeuring geeft. Onze game Gwent: The Witcher Card Game gaat eind dit jaar in open bèta voor de Xbox One en pc en zal cross-play ondersteuning hebben, maar Microsoft heeft al gezegd dat andere partijen hier ook gebruik van kunnen maken, mits ze dat willen. We hebben al een technische oplossing klaar staan om het mogelijk te maken dat de PlayStation 4 ook in het netwerk kan worden opgenomen, zodat ook deze console mee kan doen aan de open bèta. We wachten alleen nog op het groene licht van Sony.

Iwinski hoopt dat meer studio’s willen gaan voor cross-play tussen alle platformen en eindigt met een zin die Sony maar al te goed kent:

Eventually, this is for the players, isn’t it.