CD Projekt Red brengt Gwent dit jaar ook naar smartphones

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
CD Projekt Red brengt Gwent dit jaar ook naar smartphones

Het Witcher-kaartspel Gwent komt later dit jaar ook naar smartphones. Dit heeft CD Projekt Red vandaag bekendgemaakt op de officiële blog van de game. De mobiele versie komt eerst naar iPhone, een Android-release volgt later.

Na de populariteit van het kaartspel Gwent in The Witcher 3: Wild Hunt besloot CD Projekt Red de game ook als losstaand product op de markt te zetten. Nu de game een half jaar officieel beschikbaar is voor pc, PlayStation 4 en Xbox One heeft de ontwikkelaar besloten een volgende stap te zetten: een mobiele variant.

Volgens een blogpost op het officiële blog van de game mogen we nog dit jaar een versie verwachten voor iPhone. Het is nog niet duidelijk of er naast een iPhone-versie ook een port voor iPad komt. CD Projekt Red laat tegenover Pixel Vault weten dat ze hier nog niets over kan zeggen op dit moment. Android-gebruikers zullen moeten wachten tot een later tijdstip, maar daarover maakt de ontwikkelaar later meer over bekend. Ook is nog niet bekend of er een versie voor de iPad op handen is.

Game director Jason Slama had het volgende over te zeggen over de mobiele versie van Gwent:

We’ve been preparing long and hard to adapt Gwent to smartphones. Beautiful visuals aside, we’ve tailored much of our technology, including GOG Galaxy which powers Gwent’s multiplayer, to support mobile devices. I think our vision for bringing Gwent to smartphones combines the best we have to offer both in terms of graphics and gameplay. I can’t wait to share more details on the subject with you later this year.

Zodra er meer bekend is over de precieze datum voor de iPhone-versie, of meer informatie over de Android-versie van de game, lees je dat natuurlijk op Pixel Vault.