game nieuws Log in

Star Wars Episode 9 | Pixel Vault

Op de officiële Star Wars-website heeft Lucasfilm de cast van Star Wars Episode 9 aangekondigd. Ondanks eerdere berichten zal Carrie Fisher wel te zien zijn als Leia Organa. Carrie Fisher overleed eind 2016.

In een persbericht op de officiële website van de Star Wars-serie maakt Lucasfilm de cast van de nieuwe film bekend. Daarbij komen de te verwachten namen voorbij: Daisy Ridley, Adam Driver, John Boyega, Oscar Isaac, Lupita Nyong’o, Domhnall Gleeson, Kelly Marie Tran, Joonas Suotamo en Billie Lourd.

Het laatste deel van de derde trilogie ziet ook de terugkeer van Star Wars-veteranen Mark Hamill, Anthony Daniels en Billy Dee Williams, die zijn eerdere rol als Lando Calrissian opnieuw vertolkt. Nieuwkomers in de reeks zijn Naomi Ackie, Richard E. Grant en Keri Russell.

Keri Russell is onder andere bekend van haar rol in The Americans, terwijl Richard E. Grant recentelijk nog te zien was in Logan en The Hitman’s Bodyguard. De nog relatief onbekende Naomi Ackie is vooral bekend van de film Lady Macbeth.

Opvallend is dat de film ook beelden van de in 2016 overleden Carrie Fisher zal bevatten. Eerder gaf Lucasfilm aan dat dit niet het geval zou zijn, maar nu lijken ze daar toch op terug te komen. Daarbij maakt regisseur J.J. Abrams duidelijk dat het gaat om eerder gemaakte beelden en niet om CGI, zoals in eerdere films al bij andere acteurs is gebruikt:

We desperately loved Carrie Fisher. Finding a truly satisfying conclusion to the Skywalker saga without her eluded us. We were never going to recast, or use a CG character. With the support and blessing from her daughter, Billie, we have found a way to honor Carrie’s legacy and role as Leia in Episode IX by using unseen footage we shot together in Episode VII.

Star Wars Episode 9 moet in december 2019 te zien zijn. De opnames van de film beginnen op 1 augustus in de Pinewood Studios in Londen.Bron:

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *