Capcom registreert nieuwe Resident Evil-naam

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Capcom registreert nieuwe Resident Evil-naam

Capcom heeft een copyright aangevraagd op de naam: “Umbrella Corps”, een naam die gelijk doet denken aan de Resident Evil franchise. Aangezien dit een tot dusverre onbekende titel is kunnen we ervan uit gaan dat we binnenkort een nieuwe Resident Evil-game gaan krijgen.

Opvallend aan de trademark is het feit dat het alleen in Europa is aangevraagd en enkel onder de naam “Umbrella Corps”. Umbrella is het kwaadaardige bedrijf uit de Resident Evil-serie, maar zonder ‘Resident Evil’ in de naam bestaat de mogelijkheid dat het iets compleet nieuws is. Tegelijkertijd heeft Capcom in Japan nog een trademark aangevraagd, dit keer onder de naam: “Biohazard: Umbrella Corps”. Het hoeft wellicht niet uitgelegd te worden dat Biohazard de Japanse naam is voor de Resident Evil-serie.

Er is logischerwijs nog niet veel informatie voorhanden, maar de titel doet een beetje denken aan de game die voor de Wii is verschenen; Resident Evil: The Umbrella Chronicles. Met alleen de trademark en niet eens een aankondiging blijft het gissen of het überhaupt een game is, aangezien de Resident Evil-franchise geen vreemde is als het gaat om verfilmingen of andere vormen van media. Misschien dat Capcom meer informatie rondom deze nieuwe titel geeft ten tijde van de gamescom, volgende week in Duitsland.