Candy Crush Saga voorgeïnstalleerd in Windows 10

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Candy Crush Saga voorgeïnstalleerd in Windows 10

We kennen de game allemaal wel: Candy Crush Saga, de populaire gratis mobiele game die bij vele voor een verslaving hebben gezorgd. Vandaag hebben Microsoft en King, developer van de game, aangekondigd dat de game ook naar Windows 10 gaat komen. Opvallender is dat de game al geïnstalleerd zal zijn wanneer je Windows 10 op je pc geïnstalleerd hebt.

Gebruikers van Windows 7, Windows 8 of Windows 8.1 kunnen deze zomer gratis hun editie upgraden naar Windows 10. Daarbij komt nu dus wel dat Candy Crush Sage al geïnstalleerd staat als je Windows 10 hebt geïnstalleerd. Gelukkig is de game naderhand weer te verwijderen als je niets om de game geeft. Ook gaat het volgens Microsoft maar om een tijdelijke actie, maar hoe lang die actie zal duren is nog niet bekend.

De actie is zeer opvallend te noemen: al jaren krijgen we verschillende ‘games’ meegeleverd met Windows, waaronder klassiekers als Patience en Mijnenveger. Het is echter de eerste keer dat een game van een derde partij standaard staat geïnstalleerd als je het besturingssysteem op je pc hebt gezet. Ook andere games van King zullen te downloaden zijn voor Windows 10, maar deze zullen niet vooraf geïnstalleerd staan op je pc.