Bug PS4-versie Overwatch blijft voor klachten zorgen

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Bug PS4-versie Overwatch blijft voor klachten zorgen

Overwatch lijkt op de PlayStation 4 voor nogal wat problemen te hebben gezorgd. Op diverse fora, zowel van Blizzard als andere partijen, klaagden gamers dat ze hun progressie kwijt waren geraakt. Ook zouden ze items en hun Credits zijn verloren. Hoewel het probleem is gevonden en verholpen door Blizzard zouden getroffen gamers nog niet zijn gecompenseerd.

Op het forum van Overwatch, maar ook op Reddit en soortgelijke fora, lijkt een bug die de PlayStation 4-versie van Blizzard’s Overwatch teisterde nog steeds voor de nodige ophef te zorgen. Spelers die getroffen zijn door de bug bemerkten al snel dat ze een hele hoop van hun progressie en items waren verloren, alsook hun in-game geld. Blizzard heeft een week geleden erkend dat er een probleem was met de PlayStation 4-versie en gaf mede aan dat het probleem was verholpen.

Nu, een week later, lijkt het probleem inderdaad verholpen te zijn, al lijken de getroffen spelers nog niet naar tevredenheid geholpen te zijn. De verloren progressie is namelijk niet hersteld en hun items en geld zijn ze nog steeds kwijt. Overwatch Support wordt dan ook overspoeld met klachten, iets waar ze zelf niet zo op zitten te wachten, wat blijkt uit een post op hun eigen forum.

blizzardreply

Volgens een vertegenwoordiger van Blizzard’s Game Master klantenservice is het bedrijf samen met Sony bezig om het probleem geheel te verhelpen, gezien het alleen de PlayStation 4-versie lijkt te betreffen. Volgens enkele bezoekers van de eerdergenoemde fora lijkt nu ook de pc-versie kuren te vertonen, al is daar nog geen verklaring over naar buiten gebracht. Het devies van Blizzard is dan ook om geduld te hebben. Zodra alles is verholpen zal de ontwikkelaar met een definitieve verklaring komen.