Log in

In een rapport dat klokkenluider Edward Snowden doorstuurde naar de Britse krant The Guardian viel te lezen dat de Britse en Amerikaanse overheid informatie hebben vergaard via verschillende diensten voor videogames. O.a. Xbox Live, World of Warcraft en Second Life zouden in de gaten worden gehouden.

De vrijgegeven documenten vertellen ook dat er mobiele games zouden zijn die specifiek ontwikkeld zijn om gebruikersinformatie te verzamelen. Volgens Snowden zouden deze games en het aftappen van online netwerken als doel hebben om potentiele terroristische netwerken op te sporen in het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en andere landen. Volgens deze netwerken zouden hoeveelheden geld, plannen en meer verspreid kunnen worden. Een specifiek document van de Amerikaanse NSA zou games zelfs benoemd hebben als “een kans”.

Officials bij Activision-Blizzard hebben al aangegeven dat zij nooit goedkeuring hebben gegeven voor dergelijke praktijken. De besturen van Microsoft en Second Life hebben vooralsnog geen commentaar naar buiten gebracht. De gelekte documenten tonen dat er een behoorlijk aantal gegevens zijn buitgemaakt, waaronder 176,677 regels code door de Britse inlichtingendienst. De onthulling door Snowden komt na jaren van openlijke discussie over het mogelijke gebruik van games door terroristische organisaties.Tags:

Lees verder:

Geef een reactie