Bowser nieuwe vicepresident Sales Nintendo

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Bowser nieuwe vicepresident Sales Nintendo

Ja, je leest het goed, Nintendo is op de salesafdeling een nieuwe vicepresident rijker. Vandaag is Bowser benoemd tot de nieuwe vicepresident van de afdeling.

Het klinkt allemaal als een grap natuurlijk, maar niets is minder waar: de nieuwe vicepresident van de salesafdeling van Nintendo heet Bowser, Doug Bowser welteverstaan. Bowser, die voor een baan bij Nintendo wel een erg toepasselijke naam heeft, is geen vreemde in de branche. Eerder heeft hij namelijk ook een prominente rol vervuld bij EA, waar hij vicepresident van Global Business Planning was.

Het gaat dus om de rechter, niet de linker Bowser
Het gaat dus om de rechter, niet de linker Bowser

De ervaring die hij onder andere daar opdeed zal dan ook goed van pas komen, aldus Nintendo, die aangaven dat ze verwachten dat Bowser “deccenia aan ervaring, geen hete adem, aan de rol toevoegt” en dat zijn takenpakket grotendeels zal bestaan uit “sales-gerelateerde functies, waaronder in-store merchandising, retail strategie en retail marketing”.

Scott Moffitt, Bowsers directe meerdere, wist er het volgende over te zeggen:

“Doug Bowser is een uitstekende toevoeging aan het team van Nintendo. Hij brengt een mix van ervaring aan consumentenartikelen en gamesverkoop met zich mee.

Ik weet zeker dat hij onophoudelijk zal werken met interne en externe partners om er voor te zorgen dat de brede lijn aan Nintendoproducten, waaronder hardware, software en accesoires, vertegenwoordigd zal worden in de retail en distributie in de V.S.”