Boston is altijd al het plan voor Fallout 4 geweest

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Boston is altijd al het plan voor Fallout 4 geweest

Volgens Pete Hines is het altijd al het doel van het team dat heeft gewerkt aan Fallout 4 geweest om de game plaats te laten vinden in Boston. Zelfs toen men nog niet eens bezig was met het maken van Skyrim was de locatie al besloten.

Pete Hines zei in een interview tijdens Quakecon dat de studio al aan Boston en Massachusetts dacht toen men klaar was met het maken van Fallout 3 in 2008.

“We begonnen met ideeën over Fallout 4 direct nadat we klaar waren met Fallout 3. Toen het project nog in de kinderschoenen stond en we allerlei dingen en ideeën aan het roepen waren zei ik dat ik het graag in Massachusetts wilde doen. Toen ging ik dieper in over wat ik terug wilde zien in de wereld.”

De ontwikkeling van Fallout 4 heeft jarenlang op een laag pitje gestaan vanwege de ontwikkeling van Skyrim, de verschillende versies van die game en alle DLC die erbij kwamen kijken. Dit duurde echter jaren.

“Het punt waar de ontwikkeling pas echt met een vaart ging nemen was toen we aan hadden gekondigd dat we klaar waren met het ondersteunen van Skyrim. We waren klaar voor een nieuw project. Toen hadden we allemaal het gevoel van, ok. Nu met z’n allen aan de bak voor Fallout 4.”