Blizzard wil spelers naar Facebook laten streamen

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Blizzard wil spelers naar Facebook laten streamen

Blizzard Entertainment wil als een van de eerste videogame-uitgevers gebruik gaan maken van de nieuwe Facebook Live-mogelijkheden. De uitgever en ontwikkelaar werkt momenteel samen met Facebook om spelers te laten inloggen met hun Facebook-account, om daarna live gameplay te laten streamen richting Facebook..
Al een aantal maanden is het voor iedereen met een Facebook-account mogelijk om live video streams te maken vanaf hun telefoon. Blizzard wil deze techniek echter gaan gebruiken voor het live streamen van gameplaybeelden. De eerste stap zal echter zijn dat iedereen vanaf het einde van de maand kan inloggen met hun Facebook-gegevens om zo toegang te krijgen tot Battle.net.

Daarna zal de studio zich richten op het implementeren van live streaming voor games, rechtstreeks vanuit de games zelf. Spelers hoeven dan enkel op een knop te drukken om beelden uit te zenden via Facebook. Blizzard lijkt zich in eerste instantie te richten op hun meest recente titel, Overwatch, maar ook andere games zouden snel moeten volgen. Wanneer we live streaming van Blizzard-games op Facebook kunnen verwachten, is momenteel nog niet bekend.