Blizzard sluit retro-servers voor World of Warcraft niet uit

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Blizzard sluit retro-servers voor World of Warcraft niet uit

Spelers van World of Warcraft konden tot een paar weken geleden spelen op speciale, door fans gerunde servers die de game terugzette naar de versie die origineel op de markt kwam, zonder expansions. Blizzard liet de onofficiële servers sluiten en kwam vandaag met een reactie op de wens van spelers om de oude versie te spelen.

Een paar weken geleden sloot Blizzard de door fans gerunde World of Warcraft-server genaamd Nostalrius. Op deze server konden spelers de game in “vanilla-mode” spelen. Een term die is uitgevonden voor de versie van World of Warcraft voordat de eerste expansion zijn intrede deed. Blizzard ging er verder niet op in en heeft zich wekenlang onthouden van commentaar op de situatie. Vandaag heeft het bedrijf echter gereageerd op het bestaan van de server, het sluiten van de server en de vraag naar retro-servers zoals Nostalrius.

“Onze stilte reflecteert op geen enkel vlak ons standpunt over het onderwerp van de retro-servers. Veel van de mensen hier bij Blizzard en het WoW-team zijn uiteraard fanatieke WoW-spelers sinds het klassieke World of Warcraft. Het idee van klassieke servers is iets waar we al jaren over discussiëren. Het is ook een vraag die elk jaar tijdens Blizzcon  aan ons wordt gesteld. We hebben verschillende opties bekeken, maar geen enkele optie leek haalbaar. Het tegelijkertijd ondersteunen van verschillende versies van een online game is gigantisch moeilijk.”

Ondanks alle problemen die het team heeft ondervonden, stoeien ze wel met het idee om een realm te creëren waarin heirloom-gear is uitgeschakeld, de Recruit-a-friend-experience bonus niet werkt, de group finder uit staat en meer. Dit zou dichtbij de wens van mensen die een retro-ervaring zouden willen moeten komen, maar het is onduidelijk of het er ooit zal komen. De reacties van de fans op de Blizzard-forums zijn gemixt. Sommige fans verwelkomen het idee, terwijl anderen vinden dat het idee niet ver genoeg terug gaat.

Het sluiten van de Nostalrius-server had volgens Blizzard te maken met het beschermen van hun IP. Blizzard waardeerde de toewijding van het team dat de server had gemaakt en was onder de indruk van de aandacht die het had gekregen van de WoW-spelers: zo’n 800.000 accounts waren in een korte tijd aangemaakt.