Blizzard klaagt Duitse cheat-ontwikkelaar Bossland aan

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Blizzard klaagt Duitse cheat-ontwikkelaar Bossland aan

Blizzard lijkt de juridische strijd aan te willen gaan met een Duitse software-ontwikkelaar genaamd Bossland. Deze ontwikkelaar zou namelijk met een cheat-programma genaamd Watchover Tyrant zorgen voor een oneerlijk voordeel in de game, waardoor de integriteit van Blizzard in het gedrang komt. Juridische stappen lijken daarom te worden ondernomen.

Het is overigens niet de eerste keer dat Blizzard oog in oog komt te staan met Bossland. Eerder klaagde de softwaregigant het Duitse bedrijf nog aan om de ‘buddy bots’ die werden aangeboden voor World of Warcraft, Heroes of the Storm en Diablo III. In dit geval biedt Bossland met Watchover Tyrant de mogelijkheid om in Overwatch op een minimap te zien waar een vijand loopt en wat zijn healthstatus is. In een game als Overwatch is dit een enorme cheat en Blizzard biedt geen ruimte voor cheaters.

In de aanklacht die het bedrijf heeft laten optekenen wordt duidelijk gemaakt dat volgens eigen zeggen ’tientallen miljoenen aan omzet’ worden misgelopen en dat de betrouwbaarheid van Blizzard op het spel staat. Door een cheat-programma als Watchover Tyrant krijgt een game als Overwatch niet de mogelijkheid om uit te groeien tot de game die het hoort te zijn, wat bijzonder schadelijk is, aldus Blizzard.

De CEO van Bossland, Zwetan Letschew, zit er zelf niet zo mee. Tegenover TorrentFreak heeft Letschew aangegeven nog geen schrijven te hebben ontvangen over een rechtszaak. Daar bovenop beroept hij zich op het jurisdictie-principe, aangevend dat Blizzard opereert vanuit de VS en Bossland vanuit Duitsland. Of de zaak zo simpel afgewimpeld kan worden, valt nog te bezien.