Black Ops III voor pc krijgt modding tools in 2016

archief
Rebecca Nieuwenhuis op 20 januari 2020
Black Ops III voor pc krijgt modding tools in 2016

Ontwikkelaar Treyarch heeft bekendgemaakt dat de pc-versie van de nieuwste Call of Duty-game, Black Ops III, in de toekomst modding tools zal krijgen. Een exacte datum is niet genoemd, maar dit zal sowieso pas in 2016 zijn.

Treyarch deed deze aankondiging op hun eigen blog en geven ook aan wat spelers mogelijk kunnen verwachten. Wel maken zij ook duidelijk dat het een project in ontwikkeling is en datgene wat zij nu aankondigen is hun visie, maar daarmee nog niet het eindproduct. De modding tools voor Black Ops III staan enkel in de planning voor de pc-versie van de titel. De tools bieden spelers die dit graag willen de mogelijkheid om zelf diverse maps en game-modi te maken.

Treyarch zal ook Unranked Dedicated Server Files bij de tools toevoegen zodat je waar en wanneer je maar wilt een server kan draaien om de aangepaste maps en modi op te spelen. Daarbij komt er ook een Unranked Server Browser beschikbaar zodat je makkelijk een server kan opzoeken en je erbij kan voegen om te spelen. Er zal van tevoren ook een besloten Alpha test plaatsvinden, ze richten zich erop om deze in maart 2016 speelbaar te maken.

Op 6 november 2015, aankomende vrijdag, komt Call of Duty: Black Ops III uit voor pc, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360 en Xbox One.