game nieuws Log in

Mass Effect | BioWare | Pixel Vault

Het merendeel van de fora van ontwikkelaar BioWare gaan op 26 augustus op zwart. Dit heeft de ontwikkelaar bekendgemaakt. Alleen het forum van Star Wars: The Old Republic blijft overeind.

Het nieuws werd bekendgemaakt door Conal Pierse, Lead Community Manager bij BioWare, op de blog van de ontwikkelaar:

Na lang overleg hebben we besloten om de BioWare fora te gaan sluiten, met ingang van 26 augustus 2016. Het Star Wars: The Old Republic forum zal blijven bestaan, maar onze publieke fora voor Dragon Age, Mass Effect en andere oudere BioWare-titels zullen niet meer beschikbaar zijn.

Dit was geen makkelijke beslissing.

In de blog-post legt Pierse uit dat vroeger de enige manier om echt directe feedback te krijgen een forum was. Ook was dit het ideale platform om te praten over games en media, zowel van de ontwikkelaar als van andere. Tegenwoordig is dat echter niet meer nodig. Men ontmoet elkaar op evenementen zoals PAX of de San Diego Comic-Con. Als er dingen gedeeld worden voor bijvoorbeeld een exclusieve blik achter de schermen, gebeurt dat op Facebook, Twitter, YouTube of Instagram. Als er iets besproken moet worden, gaat dat via Tumblr of Reddit. Een forum is overbodig geworden.

Momenteel staan de fora van BioWare in een read-only mode: je kunt ze nog wel lezen, maar niets meer publiceren. Dit zal zo zijn tot en met 25 augustus. Daarna gaan alle publieke fora, met uitzondering van Star Wars: The Old Republic, op zwart. De reden dat Star Wars wel blijft draaien is omdat deze op een andere website staat. Ook zal BioWare een aantal private fora open houden en deze in de toekomst mogelijk gaan gebruiken voor feedback op b├Ęta’s en speciale projecten.Bron:

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *