Log in

Een van de schrijvers van de Dragon Age-serie en van Knights of the Old Republic heeft een Kickstarter gestart om zo aan haar eigen droomproject te kunnen beginnen. Een RPG in de stijl van Mass Effect, waar de nadruk ligt op de relaties van je personages.

Jennifer Hepler, een schrijfster die medeverantwoordelijk is voor Bioware’s beste games, heeft onlangs ontslag genomen bij Bioware (een van de redenen waarom waren meerdere doodsbedreigingen), en heeft zich sindsdien aangesloten bij een kleine onafhankelijke studio.

Het eerste project willen ze tot stand brengen via de crowdfunding site Kickstarter. De game heet Ambrov-X, en is gebaseerd op de langlopende boekenserie “Sime-Gen Universe” waar de menselijkheid is verdeeld in twee rassen die een symbiotisch bestaan leiden. De game zal in grote lijnen lijken op Bioware’s drieluik Mass Effect, maar zal nog méér leunen op de relaties die de hoofdrolspeler schept met de andere personages, waardoor de gameplay beïnvloed zal worden.

Het addertje onder het gras is dat de ex-Bioware schrijfster alleen mee zal werken als de Kickstarter de 750.000 dollar haalt of passeert, terwijl 500.000 dollar al voldoende is om de game te realiseren. De Kickstarter is iets minder dan één dag in de lucht en de teller staat op ruim 30.000 dollar, dus het einddoel is verre van onrealistisch.Tags:

Lees verder:

Geef een reactie