“Bijzondere” demo’s Metro: Redux gelanceerd op Xbox One en PS4

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
“Bijzondere” demo’s Metro: Redux gelanceerd op Xbox One en PS4

Demo’s van de games Metro: 2033 en Metro: Last Light, die samen op de current-gen consoles zijn verschenen onder de naam Metro: Redux, zijn vanaf vandaag te spelen op de Xbox One en PlayStation 4. Dat er demo’s van verschijnen is al bijzonder, de duur ervan nog meer.

Metro: Redux is alweer een tijdje uit, een feit wat het lanceren van een demo ogenschijnlijk vreemd maakt. Demo’s verschijnen tegenwoordig niet meer in grote getalen, en al zeker niet maanden na de release van de game. Toch heeft het Oekraïense 4A Games, de ontwikkelaar van Metro: Redux besloten alsnog demo’s van ieder deel beschikbaar te stellen. Wat misschien nog vreemder is, is de speelduur van de games: iedere demo beslaat namelijk ruim een derde van de game. CEO van 4A Games, Dean Sharpe, legt uit waarom men hiervoor heeft gekozen.

“We zijn al enorm vereerd door het succes van Metro: Redux op de consoles. Met deze trials willen we iedereen de kans geven de unieke wereld en post-apocaliptische atmosfeer van Metro te ervaren. We werden geïnspireerd door de shareware release van Doom, en wilden dan ook zo veel mogelijk van de game weggeven als we kunnen.”

Dat Metro: Redux een succes is gebleken moge duidelijk zijn, de game heeft namelijk wereldwijd meer dan 1,5 miljoen exemplaren verkocht. Metro: Redux wist volgens uitgever Deep Silver zelfs beter te verkopen dan het originele Metro: Last Light.

Zoals eerder gezegd zal iedere demo dus ongeveer 33% van de game bevatten. Een ieder die besluit de volledige game aan te schaffen kan zijn of haar progressie gelukkig wel meenemen naar de volledige game. De geremasterde versie van Metro: 2033 en Metro: Last Light zijn ieder verkrijgbaar voor het bedrag van €19,99 per game.