Beurswaarde Nintendo verdubbeld, overtreft Sony

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Beurswaarde Nintendo verdubbeld, overtreft Sony

De beurswaarde van Nintendo is in ruim een week tijd verdubbeld. De Japanse console- en gamemaker is meer dan 40 miljard dollar waard, ruim 36 miljard euro, en is daarmee op de beurs groter dan concurrent Sony.

De forse groei werd ingezet na de release van de mobiele game Pokémon GO in de Verenigde Staten. De game is zo populair dat investeerders meer vertrouwen kregen in Nintendo. De game voor iOS en Android is ontwikkeld door Niantic en werd uitgegeven door The Pokémon Company, een dochteronderneming van Nintendo.

Het is nog niet duidelijk hoeveel er aan de game wordt verdiend. Miljoenen mensen spelen de game. Inkomsten worden gegenereerd door mensen die Pokéballs kopen. De ballen zijn tegen betaling te krijgen als gebruikers niet op zoek willen gaan naar gratis ballen. Ook is aangekondigd dat er gesponsorde locaties komen in de game.

De waarde van een aandeel in Nintendo bereikte maandag 30.000 yen, ofwel 225,50 euro. De beurswaarde van Nintendo is het hoogste in zes jaar tijd. Een absoluut hoogtepunt bereikte Nintendo eind 2007, toen een aandeel 600 euro kostte. De Nintendo Wii was op dat moment de best verkopende console.