Bethesda sluit ontwikkelen voor Nintendo NX niet uit

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Bethesda sluit ontwikkelen voor Nintendo NX niet uit

Wanneer het op het ontwikkelen van games voor Nintendo’s aankomende systeem NX aankomt lijken de Japanners steeds meer bijval te krijgen van derde partijen. Zo liet EA bijvoorbeeld eerder al weten de optie om voor de console te ontwikkelen in het achterhoofd te hebben. Ook Bethesda lijkt een soortgelijke mening hierover te hebben.

Zonder concrete toezeggingen te doen liet Bethesda’s Pete Hines tijdens QuakeCon aan Finder.com.au weten dat men er bij Bethesda zeker over aan het nadenken is om ook games op de NX uit te gaan brengen. Voordat het zover is wil men er wel zeker van zijn dat alle criteria gehaald zijn. Zo moet de console het uiteraard op technisch vlak allemaal kunnen trekken, maar dient de markt er zich ook voor te moeten lenen. Alles moet gewoon op z’n plek vallen, aldus Hines.

We praten constant met Nintendo, we zijn behoorlijk op de hoogte van wat ze doen. Het is absoluut iets waar we naar aan het kijken zijn en onze filosofie is dat we games uitbrengen op ieder format dat onze games kan ondersteunen op de manier die wij voor ogen hebben. Als de NX dat kan behalen op technisch vlak en het past bij een game die door een van onze ontwikkelaars wordt gemaakt, dan zie ik niet waarom we het niet op de NX zouden publiceren. Het is nog te vroeg om te zeggen of we ‘wel of niet op de NX gaan publiceren’. Net als met mobile gaming moet het goed passen bij het juiste format.

Wanneer Bethesda zou besluiten om er toch voor te gaan zou het betekenen dat Nintendo eindelijk weer zaken kan gaan doen met de uitgever. Op de Wii U is geen enkele game van Bethesda verschenen. Volgens Hines had dit te maken met het feit dat er veel te laat over third-party support werd gesproken, waardoor het voor Bethesda’s studios geen nut meer had om zich nog te verdiepen in deze console.