Beneath a Steel Sky krijgt een vervolg

archief
Glenn Nouws op 20 januari 2020
Beneath a Steel Sky krijgt een vervolg

Beneath a Steel Sky uit 1994 krijgt een vervolg. Ontwikkelaar Revolution Software kondigde maandag een nieuw deel van de game aan, al kon de ontwikkelaar nog niet zeggen wanneer de game verschijnt.

Beyond a Steel Sky laat spelers opnieuw in de huid kruipen van hoofdpersonage Robert Foster. In deze game krijgt de engineer te maken met een samenleving vol artificiële intelligentie. Samen met een nieuwe AI lost hij vragen op omtrent sociale controle en privacy op.

De game moet een sterke orwelliaanse ondertoon krijgen. Dit onder begeleiding van de nieuwe AI, die Foster op het einde van de vorige game kon installeren. Deze slimme machine maakt voor het oplossen gebruik van de Piramide van Maslov. In deze driehoek zijn de basisbehoeften van de mens hiërarchisch gerangschikt.

Naast een verhaal komen we te weten dat Charles Cecil en striptekenaar Dave Gibbons opnieuw werken aan dit project. Zij laten tegenover Variety weten dat ze veel verder gaan dan het point-and-click-systeem van het origineel. Hierdoor krijgt de titel niet de naam Beneath a Steel Sky 2.

De aankondiging van Beyond a Steel Sky werd gedaan tijdens de onthulling van Apple Arcade. Naast dit platform verschijnt deze titel ook voor pc en de console.