België opent grootste vr-park van Europa

archief
Jordy Verlé op 20 januari 2020
België opent grootste vr-park van Europa

België telt op dit moment drie virtualrealityparken die onderdeel zijn van het telecombedrijf Telenet. Binnenkort krijgt het bedrijf er stevige concurrentie bij, want in het Belgische Moeskroen opent op 4 maart 2019 het Virtual Park. 

Het park telt een oppervlakte van 4000 vierkante meter en is daarmee tevens het grootste van Europa. Het aanbod bestaat uit zes vr- en augmentedreality-games met als hoofdattractie de game Arena 42. Daarin nemen twee teams van vier spelers het tegen elkaar op om Mars te veroveren. De game maakt gebruik van full body tracking waarmee iedere beweging in de echte wereld ook op het scherm verschijnt.

In Arena 51 moet je als team van vier tot zes spelers samenwerken om een invasie van buitenaardse wezens te verslaan. Ondertussen tracht je te ontdekken wat er precies is gebeurd met de bemanning van een ander ruimteschip. De game maakt gebruik van vr-brillen, vr-geweren en geconnecteerde vesten waarmee ze zich in een open ruimte vrij kunnen verplaatsen.

Het park bevat ook het vechtspel Robot Ring, de op TRON gebaseerde racegame V-Race en The Playground. Er zijn ook tien individuele cabines waarin deelnemers kunnen toetreden tot de vr-wereld. De speelvloer van het park is opgedeeld in vier verschillende delen die voor elke leeftijdscategorie iets te bieden hebben.

Een bezoek aan het park kost een volwassene 60 euro, kinderen betalen 40 euro en een speciale themadag kost je 65 euro. Voor deze bedragen mag iedere consument zes uur verblijven in het park.