Log in

Het imposante tweede scherm in Battlefield 4, in de vorm van Battlescreen, zal alleen te gebruiken zijn op de PC, PlayStation 4 en Xbox One. De huidige generatie consoles moeten het zonder de extra functie stellen. Door middel van Battlescreen kunnen spelers onder andere ‘on the go’ de rol van Commander bekleden.

Voor de release van Battlefield 4 zal Battlelog, het digitale netwerk van Battlefield, een flinke update krijgen, waardoor de versie voor de consoles op het zelfde niveau komt te zitten als die voor de PC. Dit betekend dus ook dat spelers op de next-gen consoles gebruik kunnen maken van de Battlescreen-functies die de PC ook heeft.

Dankzij de, tijdens de E3 aangekondigde, Battlescreen kunnen spelers met een tablet of smartphone op ieder moment al hun Battlefield-statistieken bekijken, hun wapen-layouts aanpassen, van server wisselen, maar ook in de huid kruipen van de terugkerende Commander-functie. Zo kunnen spelers op ieder moment bijdragen aan een match, zonder dat deze achter hun PC moeten zitten.

Welke functies spelers op de huidige generatie consoles zullen krijgen is nog onduidelijk, maar we vermoeden dat dit vooral sociale en analytische functies zullen zijn zoals het zien van al je vrienden en de statistieken uit je online matches. Meer details hierover gaat EA aankondigen tijdens de persconferentie op de GamesCom, welke plaatsvindt op dinsdag 20 augustus. Ook Pixel Vault zal hierbij zijn en er live verslag van doen.Lees verder:

Geef een reactie