Battle royale-modus van Black Desert verdwijnt deze week

archief
Rohald De Bruyne op 20 januari 2020
Battle royale-modus van Black Desert verdwijnt deze week

Veel games hebben de afgelopen jaren met succes een battle royale-modus gekregen, maar dit blijkt niet voor elke titel te werken. Ontwikkelaar Pearl Abyss kondigt aan dat de battle royale-modus uit MMO Black Desert verdwijnt.

Maandag heeft Pearl Abyss bekendgemaakt dat de batte royale-modus Shadow Arena op 10 april offline wordt gehaald. Uit de aankondiging blijkt dat dit niet het originele plan was. Pearl Abyss was van plan om de gamemodus te blijven updaten. Hierdoor moest het geheel gebalanceerd en fris blijven voor de spelers.

Het besluit om de gamemodus te stoppen, is onder andere genomen vanwege de toename van het gebruik van cheats en hacks. Een tweede reden om het project te stoppen, was dat de battle royale-modus niet goed past bij de visie die de ontwikkelaar heeft voor de game.

“We felt that the focus on new updates was deviating from our original direction, partially due to the time being dedicated towards this mode. In addition, the recent rise of 3rd party software added to our concerns, making us further contemplate on its place within the scope of Black Desert Online.” – Pearl Abyss

Om het leed te verzachten van de spelers die erg fan waren van Shadow Arena, is Pearl Abyss een compensatiepakket aan het opstellen. Wat dit precies inhoudt, is niet bekend.