Log in

De Japanse ontwikkelaar Atlus is na een veiling verkocht aan SEGA-Sammy voor ruim 100 miljoen euro. Daarmee wint SEGA-Sammy het van twintig andere potentiële kopers, waaronder Nintendo.

Het moederbedrijf van Atlus, Index Corporations, kwam in juni in de financiële problemen en gaf aan alle dochterbedrijven te willen verkopen in de aankomende maanden. Al gauw stonden meerdere kopers in de rij om een bod te doen op de ontwikkelaar van voornamelijk role playing games. Lang werd gedacht dat Nintendo uiteindelijk degene zou zijn die het zou kopen, gezien de goede relatie die Nintendo heeft met Atlus en de aankomende game Shin Megami Tensei X Fire Emblem, maar het is uiteindelijk SEGA-Sammy geworden die de veiling gewonnen heeft. SEGA-Sammy legt 14 miljard Yen voor het bedrijf neer en verkrijgt daarmee alle intellectuele eigendommen van de Japanse niche ontwikkelaar.

Hoewel een kleine naam in de westelijke game wereld, is Atlus verantwoordelijk voor de langlopende Shin Megami Tensei serie en twee van de meest geprezen Role Playing Games aller tijden, Persona 3 en Persona 4, die uitkwamen voor de PlayStation 2 en later voor de PlayStation Portable en PlayStation Vita. Een van de games van de ontwikkelaar die onlangs veel stof deed opwaaien was de seksueel geladen puzzel/relatie game Catherine voor Xbox 360 en PlayStation 3.Tags:

Lees verder:

Geef een reactie