Assassin’s Creed Syndicate krijgt geen companion app

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Assassin’s Creed Syndicate krijgt geen companion app

Na enkele Assassin’s Creed-games te hebben voorzien van een companion app heeft ontwikkelaar en tevens uitgever Ubisoft bevestigd dat Assassin’s Creed Syndicate geen app zal krijgen. Het team wil zich voornamelijk richten op de kern van de game.

Het nieuws komt niet geheel als een verrassing, gezien Ubisoft er tijdens de reveal van de game al niets over zei. Het is voor veel fans ook niet direct een gemis, gezien de companion app van de vorige Assassin’s Creed, Unity, voor nogal wat frustraties zorgde. De app was van origine noodzakelijk om enkele schatkisten vrij te kunnen spelen, waar de nodige uren voor nodig waren. Later werd de noodzaak voor het gebruik van de app ongedaan gemaakt.

De hoofdreden voor het niet maken van een app voor Syndicate is het feit dat het team zich wil focussen op de kern van de game zelf, niet de dingen rondom de game. Een verkeerd besluit is dit zeer zeker niet, gezien Ubisoft veel heeft goed te maken met de fans van de franchise. Het vertrouwen heeft een flinke deuk opgelopen met het matig tot slecht presterende Unity. Hopelijk weet de ontwikkelaar weer een goede Assassin’s Creed op de markt te brengen nu ze zich voor de volle 100% kunnen focussen op de game.