Log in

Afgelopen nacht heeft Apple zijn cijfers over het derde kwartaal van het financiële boekjaar 2013 bekend gemaakt, dat eindigde op 30 juni 2013. Uit de cijfers blijkt dat de Amerikaanse gigant vooral veel nieuwe iPhones heeft verkocht, maar minder Mac en iPads aan de man wist te brengen.

In totaal wist Apple een totale omzet van 35,3 miljard dollar te maken in het derde kwartaal, in vergelijking met 35 miljard dollar een jaar eerder. In totaal werd 57% van deze omzet buiten de Verenigde Staten behaald. Toch wist Apple minder minst te behalen in dit kwartaal: het bedrijf behaalde ‘slechts’ een winst van 6,9 miljard dollar, een sterke daling vergeleken met de 8,8 miljard dollar van het jaar daarvoor. Volgens Apple was dit niet geheel onverwacht; er zijn minder nieuwe producten verschenen in dit kwartaal in vergelijking met het jaar daarvoor.

In dit kwartaal bleken vooral de iPhones goed te verkopen. Met het ontbreken van een aankondiging voor een nieuwe versie, wist de gigant 31,2 miljoen iPhones te verschepen, wat een nieuw record is voor het derde kwartaal. Het jaar daarvoor waren dit er slechts 26 miljoen. Volgens Apple is de iPhone 5 “verreweg” het meest populaire product binnen de iPhone-serie.

Andere productlijnen bij Apple verkochten juist minder goed in dit derde kwartaal. De verkoop van iPad’s zakte wat terug van 17 miljoen in het derde kwartaal vorig jaar naar 14,6 miljoen het derde kwartaal dit jaar. Ook de verkoop van nieuwe Mac’s zakte licht van 4 miljoen naar 3,8 miljoen.

Toch is Apple niet ontevreden met de resultaten en hebben ze hoge verwachtingen voor het vierde kwartaal met onder andere de release van OS X Mavericks en iOS 7. De verwachting is dat Apple in het vierde kwartaal een omzet van tussen de 34 en 37 miljard dollar zal draaien en een winst zal maken die tussen de 36 en 37% ligt.Tags:

Lees verder:

Geef een reactie