game nieuws Log in

Apple | Pixel Vault

Eind maart kondigde Apple in een persconferentie het gaming-abonnement Apple Arcade aan. Deze bibliotheek bevat bij de verschijning ongeveer honderd exclusieve titels. Omdat games maken geld kost, investeert de techgigant naar verluid een half miljard dollar in deze dienst. Dat vernam de Financial Times aan de hand van enkele bronnen.

Volgens de bronnen van de krant investeert het bedrijf van CEO Tim Cook enkele miljoenen dollars in de ontwikkeling van de games. Dit alles samen zou in totaal meer dan een half miljard dollar zijn. De investeringen zouden moeten leiden tot een breder aanbod aan games wanneer de dienst in de herfst van 2019 verschijnt. Apple zelf hield echter de lippen stijf op elkaar over het geïnvesteerde bedrag.

Als tegenprestatie voor de investeringen zouden ontwikkelaars hun game exclusief moeten aanbieden op Apple Arcade. De games blijven echter niet altijd exclusief. Na een tijdje zouden ze ook kunnen verschijnen voor Android en consoles. Of de bronnen van de Financial Times het volledig bij het rechte eind hebben, is niet bekend.

Meer weten over de dienst, check dan bovenstaande link naar het aankondigingsartikel hiervan.Bron:

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *