Animatieproblemen voor Mass Effect: Andromeda

archief
Twan Alofs op 20 januari 2020
Animatieproblemen voor Mass Effect: Andromeda

Op donderdag 23 maart verschijnt Mass Effect: Andromeda dan eindelijk voor iedereen. Gamers met EA Access hebben echter al vervroegd toegang. Zij mogen de game tien uur spelen en hebben zo alvast een voorproefje op de game. Echter brengt dit ook al veel beelden naar buiten. Hierbij valt op dat vooral de animaties tegenvallen.

Het betreft vooral de gezichtsanimaties, die nauwelijks emotie tonen. Zo zijn de gezichten enorm statisch en lijkt er maar weinig te kunnen bewegen. Daarnaast valt het op dat de ogen van de meeste karakters bijzonder groot zijn. Dit is opmerkelijk, aangezien BioWare de game eerder uitstelde om dit soort problemen aan te pakken. Na een van de eerste trailers was er namelijk ook al stevige kritiek op de gezichtsanimaties.

Wat verder opmerkelijk is, is het feit dat dit de definitieve gameplay is. De ontwikkelaar heeft eerder aangegeven dat gamers met EA Access de definitieve versie van de game kunnen spelen. Het is te hopen dat EA door deze problemen een valse start heeft gemaakt met de game. Uiteraard kan er nog wel het een en ander middels een patch worden opgelost, maar erg gunstig is het allemaal niet. Een kleine andere voetnoot die we moeten maken, is dat we natuurlijk niet weten of dit structureel of incidenteel is. Wel is het zo dat de stroom aan voorbeelden aan blijft houden. Ben je benieuwd geworden? Bekijk dan hieronder een screenshot die het verschil laat zien tussen Mass Effect: Andromeda (links) en Mass Effect 1 (rechts).

Mass Effect: Andromeda 
 Pixel Vault

Mass Effect: Andromeda is al te spelen via EA Access. Vanaf 23 maart ligt de game ook in de winkels voor PC, PlayStation 4 en Xbox One.