Analisten: videogames-markt groeit met 9 miljard

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Analisten: videogames-markt groeit met 9 miljard

DFC Intelligence, het Amerikaanse concern dat gespecialiseerd is in het onderzoeken en voorspellen van de videogames-markt, verwacht een gigantische groei in 2014. De totale omzet in videogames zal met 9 miljard dollar stijgen.

In een recent rapport, denkt DFC Intelligence dat 2014 een geweldig jaar zal worden voor de games industrie. In het rapport staat dat ze verwachten dat de markt dit jaar zo’n $96 miljard dollar op zal leveren, $9 miljard dollar meer dan vorig jaar. De reden voor de toename is omdat ze denken dat de hardcore gamer “meer uit zal geven dan ooit tevoren”.

De PlayStation 4 en Xbox One zullen volgens de voorspellingen beide 100 miljoen exemplaren verkopen tegen 2020, met een voorsprong voor de PS4 vanwege economische redenen en een grotere achterban in Japan en Europa. Daardoor verwacht het concern ook dat de PS4 het platform bij voorkeur zal worden voor zowel westerse, als Japanse ontwikkelaars en uitgevers. Ook zullen prijsverlagingen minder snel plaats vinden.

“We hebben met onze voorspellingen natuurlijk rekening gehouden met prijsverlagingen, al denken wij dat die zeer langzaamaan zullen gebeuren. Beide bedrijven zullen eerder en vaker bundels aanbieden in plaats van een prijsverlaging. Dat lijkt ons het beste voor het imago voor beide producten.”

Of de heren van DFC Intelligence ooit van Nintendo hebben gehoord is niet duidelijk, maar misschien is het niet meerekenen van Nintendo een bewuste keuze geweest.