AMD wakkert geruchten nieuwe consoles verder aan

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
AMD wakkert geruchten nieuwe consoles verder aan

Terwijl deze hele week het nieuws gedomineerd lijkt te worden door geruchten over nieuwe consoles, of upgrades van de huidige varianten, lijkt AMD olie op het geruchtenvuur te gooien. AMD-directrice Lisa Su wist investeerders te melden dat het bedrijf drie ‘design wins’ wist te boeken, wat toch doet vermoeden dat er wat nieuws in de pijpleiding zit.

De drie huidige mainstream consoles (PlayStation 4, Xbox One en Wii U) maken allen gebruik van AMD-componenten. De uitspraken die Su deed richting investeerders zeggen op zich niks concreets, maar ze doen wel vermoeden dat het bedrijf wederom met Sony, Microsoft en Nintendo om de tafel heeft gezeten en zich wederom leverancier voor hen mag gaan noemen. Su spreekt over drie ‘design wins’ voor producten die in de loop van 2016 worden uitgewerkt. Dat zou dus kunnen betekenen dat de PlayStation 4.5 (NEO), de volgende Xbox One en de Nintendo NX allemaal voorzien zullen zijn van AMD-chips.

Verder in details kon Su niet treden, zelfs niet tegenover de investeerders waar ze het nieuws aan bracht. Als eindnoot vertelde ze wel dat deze drie projecten naar alle waarschijnlijkheid de aankomende jaren garant zouden staan voor een inkomstenbron van 1,5 miljard dollar voor AMD, waarvan een groot deel in de tweede helft van dit jaar al gegenereerd zou worden. Hoewel van de drie geruchtmakende consoles nog geen concrete informatie of releasedatum is prijsgegeven, wordt van de PlayStation 4.5 en de Nintendo NX wel geschat dat deze nog dit jaar verschijnen.